GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Λάθη που κάνουμε προκειμένου να ζεσταθούμε

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 13:31

Μιας και μπήκε για τα καλά ο Χειμώνας ας δούμε κάποια λάθη που κάνουμε στην προσπαθειά μας να ζεσταθούμε περισσότερο!

1. Όχι υπερβολές στην κεντρική θέρμανση
Ποια κεντρική θέρμανση θα μου πείτε τώρα αλλά να 'χουμε να λέμε. Η θερμοκρασία του σπιτιού μας πρέπει να είναι 18 με 20 βαθμούς, γιατί όταν βγαίνουμε από ένα υπερβολικά ζεστό σπίτι έξω στο κρύο, μπορεί να πάθουμε το σύνδρομο Raynaud, όπου η κυκλοφορία  του αίματος στα άκρα διακόπτεται ξαφνικά με αποτέλεσμα να κρυώνουμε. Αυτό υποστηρίζει ο  John Scurry, χειρουργός στο University College Hospital του Λονδίνου.

2. Καφέ μόνο ντεκαφεϊνέ
Ο Eddie Chaloner, χειρουργός στο Lewisham General Hospital, προτίνει να πείνουμε τσάι με τζίντζερ παρά καφέ,αφού η καφεΐνη δεν αφήνει το αίμα να ζεσταθεί.

3. Τα χέρια έξω από τις τσέπες
Η συνήθεια να βάζουμε τα χέρια στις τσέπες μας δεν είναι και ότι καλύτερο σύμφωνα με τον Tim Hutchful της British Chiropractic Association, και μας προτείνει να τα έχουμε ελεύθερα για να κινούνται, αφού με αυτό τον τρόπο το αίμα θα περνάει με μεγαλύτερη ροή στο σώμα μας, με αποτέλεσμα να ζεσταινόμαστε περισσότερο.

4. Δώστε βάρος στην πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη βοηθά στην αύξηση της θερμοκρασίας στο σώμα μας, αφού για να λειτουργήσει εύρυθμα ο οργανισμός μας την απορροφά, και έτσι παράγει ενέργεια για να ζεσταθεί το σώμα μας.

5. Όχι σκούφους στο κεφάλι
Με τον σκούφο μπορούμε να χάσουμε έως και το 30% της ζέστης στο κεφάλι μας, υποστηρίζει ο Δρ Andrew Camilleri, καθηγητής του University Hospital of South Manchester NHS Trust.

6. Αναπνέουμε από τη μύτη και όχι από το στόμα
Όταν αναπνέουμε από το στόμα δεν υπάρχει μηχανισμός να ζεστάνει τον κρύο αέρα που εισέρχεται στο σώμα μας, και έτσι το κρύο πηγαίνει κατευθείαν στα πνευμόνια, με αποτέλεσμα να κρυολογούμε συχνότερα.