GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Κρυφό ψυχολογικό πείραμα πραγματοποίησε το Facebook!

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 19:40

Την εβδομάδα που μας πέρασε το facebook πραγματοποίησε σε συνεργασία με τα Cornell University και UC San Francisco μια μυστική έρευνα, σε 689.003 λογαριασμούς αγγλόφωνων χρηστών και φυσικά εν αγνοία τους.

Η έρευνα είχε να κάνει με τα News Feed των χρηστών, με σκοπό να μελετήσουν την θετική ή την αρνητική επίδραση του κοινωνικού δικτύου στην ψυχολογία τους, χωρίζοντας σε δύο ομάδες τους χρήστες και αποκρύπτοντας από τη μία ομάδα τις θετικές και από την άλλη τις αρνητικές ειδήσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν είναι απαραίτητη η πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση για τη μετάδοση συναισθημάτων.

Όπως καταλαβαίνετε προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ενώ η απάντηση της εταιρείας μέσω Adam Kramer (data scientist του Facebook) ήταν η εξής:

“Πραγματοποιήσαμε αυτή την έρευνα επειδή ενδιαφερόμαστε για την επίδραση του Facebook στα συναισθήματα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να μελετήσουμε αν τα θετικά posts που ανεβάζουν οι φίλοι κάποιου χρήστη επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία του επειδή μπορεί να νιώθει αποκομμένος ή αν η αρνητικότητα των posts τους οδηγεί να εγκαταλείψουν την υπηρεσία”.

Πληροφοριακά και μόνο σας υπενθιμίζουμε ότι οι χρήστες του εν λόγω κοινωνικού δικτύου κάνοντας εγγραφή αποδέχονται τους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης του, οι οποίοι επιτρέπουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

facebook_odigos_xanthis  google odigos xanthis  blogger  youtube_odigos_xanthis  twitter_odigos_xanthis