Δραστηριότητες στο νομό Ξάνθης

canoe-kayakΟ νομός Ξάνθης λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους του δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να αναπτύξει κάθε είδους δραστηριότητα, από κολύμπι και ψάρεμα στις παραλίες του Θρακικού Πελάγους και παρατήρηση πτηνών στη λίμνη Βιστωνίδα μέχρι περιηγήσεις και διαδρομές με 4χ4 και extreme sports στα ορεινά του νομού και κατά μήκος του ποταμού Νέστου.

Οι λάτρεις της φύσης έχουν δεκάδες επιλογές για να θαυμάσουν και να μαγευτούν, από την φυσική ομορφιά της ορεινής Ξάνθης και της παραποτάμιας περιοχής του ποταμού Νέστου, καθώς επίσης και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε sports που δεν τους δίνεται συχνά η ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν. Μπορούν να κάνουν κατάβαση με canoe kayak στον Νέστο, ιππασία, πεζοπορία, ATV,ποδηλασία στην παραποτάμια περιοχή, ορειβασία αναρρίχηση, παραπέντε στα ορεινά σημεία της περιοχής. Ο ορεινός όγκος του νομού δίνει την δυνατότητα εκτός από ποδήλατο και περπάτημα να πραγματοποιήσετε διαδρομές με 4χ4 θαυμάζοντας την άγρια ομορφιά που σας προσφέρει η οροσειρά της Ροδόπης.

Φυσικά για τους φίλους της παραλίας και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να επισκευθείτε μια από τις δεκάδες οργανωμένες αμμώδεις παραλίες του νομού που λόγω της ιδιαιτερότητάς τους να μην βαθαίνουν απότομα τα νερά, είναι ιδανικές για παιδικές δραστηριότητες.

Τέλος για τους επισκέπτες που έχουν ως χόμπυ την παρατήρηση πτηνών η λίμνη Βιστωνίδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους παγκοσμίως που προστατεύεται από τη  σύμβαση Ραμσάρ με δεκάδες είδη σπάνιων πτηνών.

Διαβάστηκε 24640 φορές

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Clear Sky
8.4°C

Ο καιρός στην Ξάνθη σήμερα

Clear Sky Humidity: 30%
Clear Sky
8.5°C / 17.7°C
Few Clouds
8.8°C / 18.5°C
Broken Clouds
8.8°C / 16.2°C
Overcast Clouds
6.8°C / 13.9°C
Few Clouds
4.2°C / 14.1°C