GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Μεγάλη έρευνα έδειξε πως τα παιδιά που θηλάζουν έχουν αυξημένο IQ

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 09:39

Μια σημαντική έρευνα που διεξήχθη στο πανεπίστημιο της Pelotas στη Βραζιλία με επικεφαλή ερευνητή τον δρ. Bernardo Lessa Horta και διήρκεσε 30 ολόκληρα χρόνια, ενώ συμπεριέλαβε τα στοιχεία 3.500 εθελοντών από την μέρα που γεννήθηκαν μέχρι και που έγιναν 30 ετών, έδειξε ενδιαφέροντα στοιχεία για θέματα που αφορούν τον μητρικό θηλασμό.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θηλάζει ένα παιδί τόσο περισσότερο αυξάνεται η ευφυία του και αυτό μπορεί να συμβεί μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Επίσης κατά την ενηλικίωσή του έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει υψηλό μορφωτικό επίπεδο και ως εκ τούτου να πετύχει επαγγελματικά υψηλούς στόχους.

Οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν, προέρχονταν από διάφορες κοινωνικές ομάδες με διαφορετικά μορφωτικά και εισοδηματικά επίπεδα και ελείφθησαν υπ΄ όψιν όλα αυτά τα δεδομένα. Φυσικά η έρευνα αυτή που δεν είναι και η πρώτη που αφορά το μητρικό θηλασμό αλλά είναι η μεγαλύτερη, ήρθε να επιβεβαιώση προηγούμενες έρευνες που υποστηρίζουν πως όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του θηλασμού, τόσο μεγάλύτερα είναι και τα οφέλη για το παιδί, κατά την ενηλικίωσή του και όχι μόνο.

thilasmos1