GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

5 τρόποι για να βάλουμε τα παιδιά για ύπνο νωρίς το βράδυ

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 09:20

Όσοι έχετε παιδιά μικρά που πηγαίνουν στο σχολείο, προφανώς αντιμετωπίζετε ένα μόνιμο πρόβλημα. Να τα βάλετε να πέσουν νωρίς για ύπνο το βράδυ χωρίς κλάματα και επεισόδια. Δείτε 5 tips που μάλλον θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

sleeping1

  1. Τηρήστε το πρόγραμμα: Επειδή τα παιδιά όπως και όλοι μας δεν μπορούν να λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένες μηχανές και να πηγαίνουν για ύπνο ότι ώρα πει το ρολόι, καθορίστε ένα πρόγραμμα ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν ότι ήρθε η ώρα του ύπνου, άσχετα αν είναι 8:30 ή 9:15.
  2. Φροντίστε τις ανάγκες τους: Όταν τα παιδιά πέφτουν για ύπνο τότε θυμούνται να πάνε στην τουαλέτα, να πιούν νερό, να ετοιμάσουν την τσάντα τους και πόσες άλλες ακόμα δικαιολογίες ώστε να παρατείνουν την ώρα του ύπνου, έστω και για λίγο. Θα πρέπει λοιπόν πριν πέσουν για ύπνο να έχουν ολοκληρώσει όλες αυτές τις εκκρεμότητες, ακόμα και με τη δική σας συμβολή, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία παράτασης.
  3. Αφιερώστε χρόνο μαζί τους: Πολλές φορές η αντίδραση των παιδιών όταν έρχεται η ώρα για ύπνο οφείλεται στο γεγονός ότι θέλουν να τραβήξουν την προσοχή σας. Για αυτό το λόγο προσαρμόστε το πρόγραμμά σας ώστε να αφιερώσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί τους και να είναι πιο "χαλαρά" την ώρα που θα πέσουν για ύπνο.
  4. Δώστε τους επιλογές: Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν μόνα τους τη διαδικασία που έχει σαν κατάληξη το κρεβάτι τους. Αφήστε τους δηλαδή να φορέσουν μόνα τους τις πυτζάμες τους να διαλέξουν αυτά πιο παραμύθι ίσως θέλουν να τους διαβάσετε, ή πιο τραγούδι θα τους τραγουδήσετε κι άλλα τέτοια παρόμοια.
  5. Βάλτε ξεκάθαρους κανόνες: Πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Μέσα σε αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρες και οι συνέπειες μη τήρησής τους από μέρους τους. Όταν δηλαδή λέτε ότι θα διαβάζετε ένα παραμύθι πριν τον ύπνο αυτό πρέπει να είναι ένα κι όχι τρία. Τα παιδιά πάντα δοκιμάζουν τις αντοχές και τα όριά μας γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε απόλυτοι σε κάποιους κανόνες.