GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Πέρασε το νομοσχέδιο λογοκρισίας του διαδικτύου!

Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 12:33

Πέρασε πρόσφατα από την Αμερικάνική Βουλή των Αντιπροσώπων το γνωστό εδώ και καιρό νομοσχέδιο CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act), με ψήφους 288 θετικών έναντι 127 αρνητικών και περιμένει μόνο την έγκριση του Προέδρου της Αμερικής για να τεθεί σε ισχύ, πράγμα αναμενώμενο.

Αυτό σαν είδηση μπορεί σε κάποιους να μη λέει τίποτα, αλλά ουσιαστικά είναι το ξεκίνημα για την Παγκόσμια λογοκρισία του διαδικτύου. Και για να το πούμε με πιο απλά λόγια το νομοσχέδιο αυτό επιτέπει σε οποιοδήποτε Δημόσιο φορέα ή Κυβερνητική οργάνωση της Αμερικής να έχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του καθενός από εμάς μέσω των διαφόρων εταιρειών με τις οποίες συναλλασόμαστε ηλεκτρονικά. Και αυτές μπορεί να είναι οι Τράπεζες, πάροχοι δωρεάν υπηρεσιών όπως λογαριασμούς e-mail, μπορεί να είναι ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλάνε μέσω διαδικτύου εκατομμύρια αγαθά και υπηρεσίες, ακόμα και οι εταιρείες μου διανέμουν ελεύθερα λογισμικό, παιχνίδια, τραγούδια ή οτιδήποτε άλλο προϋποθέτοντας από εμάς μια εγγραφή.

Αυτό λοιπόν είναι η αρχή για να έχουν στη διάθεσή τους τα προσωπικά μας στοιχεία όποτε θελήσουν και όπως θελήσουν με πρόσχημα την ασφάλεια του διαδικτύου. Κι αν νομίζετε ότι αυτό δεν μας αγγίζει σκεφθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιος από εμάς που να μην έχει λογαριασμό σε κάποια Αμεριανική εταιρεία (Google, Yahoo, Facebook, κτλ... είναι μακριά η λίστα), οπότε καταλαβαίνετε πως ήδη χτύπησε την πόρτα μας. Αν υπάρχει έστω και ένας μπράβο του.

Και μη μου πείτε ότι έχω δώσει ψεύτικα στοιχεία γιατί και μόνο με την IP μας, ξέρουν που θα μας βρουν.