GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Τρεις απλοί τρόποι για φυσική λεύκανση των δοντιών

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 08:57

Η λέυκανση των δοντιών είναι μια καθαρά αισθητική παρέμβαση που ανανεώνει την εμφάνιση των δοντιών, ενώ το κόστος της σε κάθε περίπτωση είναι σχετικά υψηλό. Η Δρ Uchenna Okoye από το Κέντρο Αισθητικής Οδοντιατρικής Smiling Dental Group του Λονδίνου, μας προτείνει τρεις απλούς και συγχρόνως φυσικούς τρόπους για να κάνουμε μόνοι μας λεύκανση των δοντιών στο σπίτι.

white teeth1

  1. Με μπανάνα: Με τη εσωτερική πλευρά από τη φλούδα της μπανάνας τρίψτε τα δόντια για δύο περίπου λεπτά. Το κάλιο, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο συστατικά που υπάρχουν στη μπανάνα, απομακρύνουν τις κηλίδες από τα δόντια. Αποτελέσματα θα δείτε εντός τριών εβδομάδων.
  2. Με φράουλα: Λιώστε μια ώριμη φράουλα (όσο πιο ώριμη τόσο καλύτερα). Πάρτε λίγη ποσότητα από τη λιωμένη φράουλα και βουρτσίστε με τη οδοντόβουρτσά σας τα δόντια σας. Το βούρτσισμα των δοντιών με πάστα από φράουλα, λόγω του κιτρικού οξέως και του ηπιότερου μηλικού οξέως που περιέχει, λειτουργούν στα δόντια όπως ακριβώς η απολέπιση του δέρματος. Εντός 2 εβδομάδων θα δείτε διαφορά.
  3. Με μαγειρική σόδα: Σε ένα ποτήρι αναμείξτε μισή κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα με μισή κουταλιά του γλυκού νερό. Με την πάστα που δημιουργήσατε βουρτσίστε τα δόντια για 1-2 λεπτά. Η μαγειρική σόδα βοηθάει να απομακρυνθούν πλάκα και υπολείμματα από την επιφάνεια των δοντιών, ενώ συγχρόνως εξουδετερώνει τα οξέα του στόματος που προκαλούνται από βακτήρια, με αποτέλεσμα τα δόντια να δείχνουν λευκότερα. Σημαντικό είναι πως η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να γίνεται συχνά (πάνω από τρεις φορές το χρόνο), γιατί υπάρχει κίνδυνος φθοράς του σμάλτου των δοντιών.

white teeth2