GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Τα 5 φρούτα που κάνουν καλό στο δέρμα

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 13:59

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο της Μεσογειακής διατροφής κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Υπάρχουν όμως 5 φρούτα που έχουν την ιδιαιτερότητα να συμβάλουν στην αντιγήρανση και στην ενυδάτωση του δέρματος. Αυτά είναι:

fruits 1

1. Πορτοκάλια

Πλούσια πηγή βιταμίνης C, και παραγωγής κολλαγόνου. Με ένα απλό μασάζ στο πρόσωπό σας με χυμό πορτοκαλιού καθαρίζετε τους φραγμένους πόρους, πράγμα που βοηθάει και στη πρόληψη της ακμής, σπυριών και ρυτίδων.

2. Μήλα

Περιέχουν χαλκό, βιταμίνη C και κάλιο. Βοηθούν στη διατήρηση απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, ώστε να δείχνει το δέρμα λαμπερό.

5. Ρόδι

Περιέχει αντιοξειδωτικά, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βιταμίνη Α, C και Ε, καθώς και πολλά σημαντικά ιχνοστοιχεία. Βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και ανεβάζει τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που είνα χρήσιμο για τη κυκλοφορία του αίματος.

4. Καρπούζι

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, κι έτσι κρατάει το δέρμα ενυδατωμένο. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C και Α, και επιβραδύνει τη γήρανση.

3. Παπάγια

Το «φρούτο των αγγέλων». Περιέχει μοναδικά ένζυμα τα οποία εικάζεται ότι όχι μόνο βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά και στη προστασία από καρδιακά νοσήματα. Οι σπόροι της παπάγιας βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αλλά και στην αποτοξίνωση του σώματος.

fruits 2