GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Νέα έρευνα αποκαλύπτει το μεγάλο πλεονέκτημα του Ελληνικού καφέ!

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 16:26

Νέα δεδομένα από έρευνα της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξαν ότι ο Ελληικός καφές μπορεί να βοηθήσει στη μακροζωϊα!

Οι επιστήμονες κατά τη διάρκεια μελέτης που αφορούσε το νησί της Ικαρίας, λόγω του γεγονότος ότι οι κάτοικοι του νησιού ζουν πέρα των 90 χρονών, διαπίστωσαν ότι μία από τις διατροφικές συνήθειες που τους διαφοροποιεί, είναι η καθημερινή κατανάλωση Ελληνικού καφέ. Συγκεκριμένα το 87% των συμμετεχόντων στη μελέτη, έπιναν καθημερινά Ελληνικό καφέ 3-4 φλιτζάνια. Η μακροζωία όμως, δεν διαπιστώθηκε σε άτομα που έπιναν άλλους τύπους καφέ.

Σύμφωνα με τον Δρ Γεράσιμο Σιάσο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, "Ο βραστός ελληνικού τύπου καφές, που είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και περιέχει μόνο μια μέτρια ποσότητα καφεΐνης, φαίνεται να έχει οφέλη σε σύγκριση με άλλα ροφήματα καφέ." Βελτιώνει τη λειτουργία των ενδοθηλιακών κυττάρων, τα οποία περνάνε στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων και βοηθούν στον έλεγχο της φλεγμονής, της πίεσης του αίματος, της πήξης και της μεταφοράς των υλικών και των λευκών αιμοσφαιρίων μέσα και έξω από το σύστημα.

ellinikos kafes