Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βουλγαρία θα αποπληρώσει το χρέος της με Bitcoins!

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 14:48

Κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση και φυσικά η αξία του γνωστού ψηφιακού νομίσματος Bitcoin. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα μάλιστα με το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο ηλεκτρονικού συναλλάγματος, το Coinbase, ένα Bitcoin αξίζει 14.182€, ενώ τον περασμένο μήνα δεν ξεπερνούσε τις 8.000€.

bitcoin bg

Η γειτονική μας Βουλγαρία λοιπόν έχει τόσο απόθεμα από Bitcoins που μπορεί να αποπληρώσει το 18% του εθνικού της χρέους των 14 δισ. ευρώ! Το ποσό αυτό των ψηφιακών νομισμάτων είχε κατασχεθεί σε μια μεγάλη επιχείρηση της γείτονος χώρας κατά της διαφθοράς. Το να κατασχέσεις Bitcoins δεν είναι βέβαια και πολύ σαφές για το πώς μπορεί να συμβεί, αλλά στην ψηφιακή σημερινή πραγματικότητα όλα είναι δυνατά, αφού τα πάντα γύρω μας είναι κωδικοί και νουμεράκια.

bitcoin bg2

Όταν λοιπόν τον Μάιο του 2017 σε μια έρευνα του Southeast European Law Enforcement Centre into Alleged Customs Fraud, μιας κοινής πρωτοβουλίας για τις τελωνειακές απάτες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, οι αρχές συνέλαβαν μια σπείρα οργανωμένου εγκλήματος που είχε στην κατοχή της 213.519 Bitcoins! Τότε αυτά άξιζαν 424 εκατ. ευρώ, σήμερα όμως ο "θησαυρός" αυτός αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ και συνεχώς αυξάνει την αξία του. Άραγε οι γείτονές μας θα προτιμήσουν να εξαργυρώσουν άμεσα το ποσό και να ελαφρύνουν το χρέος τους κατά 20% περίπου, ή  θα περιμένουν λίγους μήνες ακόμα για να το αποπληρώσουν εντελώς;