Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδόν έτοιμο το νέο Campus της Apple. [photos]

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 09:05

Πέρασαν 6 χρόνια (6/6/11) από τότε που ο Steve Jobs πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο του Cupertino τη δημιουργία ενός campus, σαν ανταμοιβή στους εργαζομένους της Apple. Σήμερα το όνειρο αυτό έχει πάρει την τελική του μορφή και σε λίγο καιρό θα χρησιμοποιείτε από την εταιρεία. Ήδη μάλιστα εργαζόμενοι άρχισαν να μετακομίζουν στους νέους εργασιακούς τους χώρους, αλλά τα έργα θα παραταθούν ως το τέλος του καλοκαιριού για να ολοκληρωθούν όλες οι λεπτομέρειες.apple campus2

Το νέο Campus της Apple εκτείνεται σε μια έκταση 175 στρεμμάτων, έχει κυκλική μορφή, μπορεί να φιλοξενήσει 12.000 εργαζόμενους και το κόστος του έχει ξεπεράσει τα 5 δις δολλάρια. Φημολογείτε μάλιστα ότι τα κτήριά του είναι ορατά κι από το διάστημα. Το 260.000 τ.μ "Δαχτυλίδι" θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από τα ηλιακά πάνελ έκτεσης 75.000 τ.μ περίπου, που είναι τοποθετημένα στην οροφή του. Οι γιγαντιαίες πόρτες ζυγίζουν περίπου 199 κιλά και ανοιγοκλείνουν αθόρυβα, μέσω μηχανισμών οι οποίοι βρίσκονται κρυμμένοι κάτω από το έδαφος. Προκειμένου να έχει αντοχή σε ισχυρούς σεισμούς, το "Δαχτυλίδι" είναι τοποθετημένο σε τεράστιους μονωτήρες από χαλύβδινες βάσεις που εξασφαλίζουν στο κτίριο τη συνατότητα να μπορεί να μετακινηθεί μέχρι και 1,37 μέτρα  σε οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς να χάσει τις βασικές του ιδιότητες!

apple campus3

Για να εκπληρώσει η επιθυμία του ιδρυτή της Apple Steve Jobs, για ένα κτήριο που θα αναπνέει, συμβουλεύτηκαν ειδικούς της Formula 1, ώστε να βελτιστοποιήσουν τη ροή αέρα. Επίσης θα φυτευθούν περίπου 9.000 δέντρα, τα οποία θα αντέχουν στην ξηρασία κι έτσι θα μπορούν να επιβιώσουν σε περίπτωση κλιματικής κρίσης. Το δε Αμφιθέατρο Steve Jobs χωρητικότητας 1.000 θέσεων, κατασκευασμένο από γυαλί και οροφή από ανθρακονήματα, έχει κυλινδρική μορφή, ύψους 6 μέτρων και  διαμέτρου 50μ. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και για το λόγο αυτό αποκαλείται  Hilltop Theatre (Θέατρο στην Κορυφή του Λόφου).

apple campus4