Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως ένας 16χρονος δημιούργησε video game εταιρία χωρίς χρήματα!

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 10:32

Ο David Eisman είναι ένας 16χρονος μαθητής λυκείου αλλά και ιδρυτής και CEO της video game εταιρίας, Pixelman Productions, η οποία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο.

David Eisman

Δεν είναι το τυπικό παιδί που ξέρει από προγραμματισμό. Στην πραγματικότητα μόλις και μετά βίας είναι προγραμματιστής (ξέρει μόνο λίγο C#). Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του επιχειρηματία!

Αυτό όμως δεν τον σταμάτησε να ακολουθήσει το όνειρο του, να εργαστεί δηλαδή στην video game βιομηχανία.

“Πάντα ήθελα μια θέση πρακτικής σε μια video game εταιρία αλλά κανένας ποτέ δεν θα με προσλάμβανε. Μου είπαν ότι χρειαζόμουν εμπειρία και ότι έπρεπε να έχω δημιουργήσει ένα video game ήδη. Έτσι αποφάσισα να παραλείψω αυτό το βήμα του να προσπαθώ να μπω σε μια εταιρία και να φτιάξω κατευθείαν τη δική μου.”

O Eisman έχει επίσης κι έναν διάσημο μπαμπά, τον διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων Steve Eisman τον οποίο υποδύθηκε ο Steve Carell στην ταινία “The Big Short”.  Έχοντας έναν πλούσιο πατέρα είχε πρόσβαση σε πολλές δωρεάν συμβουλές για το πως να δουλεύει και να διαχειρίζεται τους ανθρώπους αλλά όχι μετρητά. Ο πατέρας του δεν επένδυσε στην εταιρία του.

“Έτσι πήγα στο Διαδίκτυο. Μπήκα σε κάθε video game site και forum και άρχισα να ποστάρω διαφημίσεις”, είπε ο 16χρονος. ΟΙ διαφημίσεις προσλήψεων έλεγαν ότι ξεκινάει μια καινούρια video game εταιρία και ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονταν μέσω επιμερισμού των εσόδων.

Πολλοί του έλεγαν ότι είναι τρελός αλλά δέχθηκε 30 αιτήσεις και τελικά προσέλαβε 12 μέχρι στιγμής. “Έχω προσλάβει μέχρι στιγμής 2 προγραμματιστές, καλλιτέχνες, έναν συγγραφέα, μια ομάδα marketing από την Πολωνία και δυο συνθέτες μουσικής. Ο νεότερος είναι 18 και ο μεγαλύτερος 35, από το Πακιστάν. Είναι μια διεθνής ομάδα. Ο πατέρας μου με βοήθησε με τα συμβόλαια.”

Η ομάδα ήδη έχει ξεκινήσει το πρώτο της video game που θα ονομάζεται Mirka. Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ:

Πηγή

Πολυμέσα

Πως ένας 16χρονος δημιούργησε video game εταιρία χωρίς χρήματα!