Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αν χρησιμοποιείτε τα facebook emojis κινδυνεύει η ιδιωτική ζωή σας!

Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 10:08

Η εξατομίκευση έχει μπει εδώ και χρόνια στη διαδικτυακή ζωή μας, μέσω αρχικά της Google και στη συνέχεια άλλων μεγάλων κολοσσών του διαδικτύου. Και για όσους δεν καταλαβαίνουν την έννοια της εξατομικευμένης πληροφόρησης θα πούμε για να γίνει κατανοητό, ότι πολλές φορές βλέπουμε σε ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε διαφημίσεις για αγαθά και υπηρεσίες που πρόσφατα έχουμε αναζητήσει ή επισκευθεί. Η δραστηριότητα δηλαδή στο διαδίκτυο καταγράφεται και λαμβάνεται υπ΄όψιν μαζί με πολλές άλλες καταγεγραμένες παραμέτρους από τις εταιρείες αυτές, για να μας προσφέρει περιεχόμενο ανάλογο του ενδιαφέροντος μας.

Πριν από λίγο καιρό το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο (facebook), πρόσθεσε στο δημοφιλές κουμπί του LIKE μια σειρά από emojis για να γίνεται πιο εξειδικευμένη η ενέργεια του γνωστού σε όλους "Μου αρέσει", όπως γέλιο, έκπληξη, θυμός, θλίψη και αγάπη. Πολλοί θα αναρωτηθήκατε για πιο λόγο να γίνει αυτό, άλλοι θα χαρήκατε που θα μπορείτε να εκφράσετε περισσότερο εξειδικευμένα τα συναισθήματά σας. Όλα καλά μεχρι εδώ αυτό όμως που πραγματικά δεν γνωρίζετε είναι ότι τα facebook emojis χρησιμοποιούνται ως μια βασική πηγή για την αλίευση συναισθημάτων και ενδιαφερόντων των χρηστών, ώστε να μπορέσουν να εξατομικεύσουν περισσότερο το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις στο προφίλ του κάθε ενός ξεχωριστά.

Όλα αυτά τα υποστηρίζει κι αν θέλετε την άποψή μου, δικαίως, η Βελγική αστυνομία, η οποία προτρέπει τους χρήστες του facebook να μην κάνουν χρήση των emojis αν θέλουν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητα στη ζωή τους.

like emojis