GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Μια ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή για τον έλεγχο χρήσης υπολογιστών από τα παιδιά!

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 16:53

Μετρονόμος, έτσι ονομάζεται μια νέα εφαρμογή που μάλιστα διατίθεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ελέγχουν και να καθορίζουν τη χρήση ενός υπολογιστή από τα παιδιά. Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι πως μπορεί να εγκατασταθεί πολύ εύκολα ακόμα και από απλούς χρήστες, χωρίς να έχει κάποια πολυπλοκότητα, έχει πλήρες Ελληνικό μενού, παρέχει υψηλό επίπεδο ασφαλείας και είναι πολύ "ελαφριά" για τον υπολογιστή εφαρμογή. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι παρέχεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Δείτε πως μπορείτε να τον διαχειριστείτε:

Έστω ότι ο «Μπαμπάς» εγκαθιστά τον Μετρονόμο. Έτσι το εικονίδιό του θα τοποθετηθεί στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης:

metronomos 0

Κάνοντας κλικ σε αυτό θα εμφανιστεί το κεντρικό του παράθυρο:

metronomos 1

Για να καθορίσει ο «Μπαμπάς» τις ώρες που θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ο «Νικολάκης», κάνει κλικ στο κουμπί Διαχείριση: Ο Μετρονόμος θα ζητήσει τον κωδικό ασφαλείας που τον ορίζετε μέσα από τις ρυθμίσεις του προγράμματος:

metronomos 2

Εμφανίζεται το παράθυρο του διαχειριστή, όπου φαίνονται οι χρήστες του υπολογιστή:

metronomos 3

Ο «Μπαμπάς» επιλέγει τον «Νικολάκη» και πατάει το κουμπί Κανόνες. Έτσι εμφανίζεται το παράθυρο ορισμού των κανόνων χρήσης:

metronomos 4

Για παράδειγμα σύμφωνα με την παραπάνω εικόνα, ο «Νικολάκης» τις Τρίτες μπορεί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για 1 ώρα, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κάποια από τις δύο επιτρεπόμενες περιόδους, 15:00-16:00 και 18:00-20:00. Την ώρα αυτή που δικαιούται μπορεί να την εξαντλήσει και τμηματικά.
Η επεξεργασία των κανόνων γίνεται μέσω απλών στη χρήση τους διαλόγων:

metronomos 5

metronomos 6

Τελειώσατε!

Έτσι, με αυτόν τον απλό τρόπο, όταν ο «Νικολάκης» συνδεθεί στον υπολογιστή ο Μετρονόμος θα έχει τη μορφή:

metronomos 7

Όταν ο διαθέσιμος χρόνος πλησιάζει στο τέλος του ο Μετρονόμος θα ενημερώνει τον «Νικολάκη» με οπτικές υπενθυμίσεις, αλλά και ηχητικά μηνύματα με ομιλία στα ελληνικά:

metronomos 8

Μόλις ο επιτρεπόμενος χρόνος εξαντληθεί, ο Μετρονόμος θα αποσυνδέσει αυτόματα το λογαριασμό του «Νικολάκη» και θα κάνει το ίδιο κάθε φορά που θα προσπαθεί να ξανασυνδεθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν σας ενθουσίασε αυτό που είδατε μπορείτε να κατεβάσετε το μετρονόμο ΔΩΡΕΑΝ από ΕΔΩ.