GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Πως οι χάκερ βγάζουν χρήματα ... και πόσα!! [infographic]

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 11:44

Μιας και το πρόβλημα του hacking για "κλοπή" χρημάτων είναι πρόσφατο, καλό θα ήταν να δούμε σε ένα infographic τι αποκομίζουν οι χάκερς ανά τον κόσμο από τη "δουλειά" τους.

Όπως θα δείτε και στο infographic που ακολουθεί οι τρόποι κλοπής χρημάτων ποικίλουν όπως και τα "λάφυρα", τα οποία αυξάνονται ανάλογα με την "επένδυση" του χάκερ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η δημιουργία μιας ιστοσελίδας phishing που μιμείται ένα δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης (πράγμα πολύ διαδεδομένο σήμερα λόγω της μεγάλης έξαρσης των κοινωνικών δικτύων), καθώς και η ταυτόχρονη αποστολή μαζικής spam αλληλογραφίας, κοστίζει σήμερα $150 κατά μέσο όρο. Αν όμως οι εγκληματίες εξαπατήσουν 100 χρήστες, μπορεί να κερδίσουν μέχρι και $10.000 από την πώληση ευαίσθητων δεδομένων.

Άλλο παράδειγμα με πολύ μεγάλα κέρδη, είναι όταν οι απατεώνες αναζητούν τραπεζικά Trojans που στοχεύουν στα χρήματα των online χρηστών. Δαπανώντας περίπου $3.000 για την αγορά συγκεκριμένου κακόβουλου λογισμικού exploit και spam αλληλογραφίας, οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να κερδίσουν μέχρι και $72.000.

Όπως καταλαβαίνετε "τα λεφτά είναι πολλά Άρη" που έλεγε και ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου, για κάτι που πραγματικά μπορεί να το κάνει και κάποιος με ελάχιστες γνώσεις υπολογιστών, αφού όλοι αυτοί οι μηχανισμοί πωλούνται ελέυθερα στο διαδίκτυο. Γι΄αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη που και πως δίνεται προσωπικά σας στοιχεία παντός είδους.

infographic hacking