Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δείτε πως βγήκαν τα ονόματα των κολοσσών του διαδικτύου

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 18:30

Μέχρι σημερα ξόδεψαν και συνεχίζουν να ξοδεύουν μυθικά ποσα χτίζοντας γύρω από το όνομα τους, ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν ονόματα που το καθένα από αυτά έχει τη δική του βαρύτητα στην παγκόσμια ηλεκτρονική και όχι μόνο αγορά. Ας δούμε όμως με ποιο τρόπο απέκτησαν αυτά τα ονόματα.

Google

Η λέξη Google προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης “Googol”, τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Milton Sirotta για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997 και δημιουργήθηκε η εταιρία το Σεπτέμβριο του 1998.

Samsung

Η λέξη Samsung στα Κορεάτικα σημαίνει “τρία αστέρια” και επιλέχθηκε για να αντιπροσωπεύει τους τρεις στόχους της εταιρίας να είναι μεγάλη, πολυάριθμη και πανίσχυρη, όπως τα αστέρια στον νυχτερινό ουρανό.

Microsoft

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1975, και το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό «μικροεπεξεργαστή» και «λογισμικό» {microprocessor – software).

 

Apple

Η εταιρία πήρε το συγκεκριμένο όνομα γιατί, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Jobs ” Από τη μία μου αρέσουν τα μήλα και από την άλλη η λέξη Apple ήταν πρώτη στο σύστημα που χρησιμοποιούσα για να δουλεύω, το Atari”.

Facebook

Το Facebook πήρε το όνομα του από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Το 2004, το όνομα ήταν thefacebook.com ,αλλά το 2005 άλλαξε σε αυτό που γνωρίζουμε και σήμερα.

Twitter

Ο Noah Glass, ένας συνιδρυτής της εταιρείας πρότεινε το "Δόνηση" που στα Αγγλικά μεταφράζεται "Vibrate", στη συνέχεια έπεσε στο τραπέζι το "Σύσπαση"  αντίστοιχα "Twitch"  Όταν όμως άρχισαν να ψάχνουν το λεξικό για λέξεις που αρχίζουν με "Tw" έπεσαν πάνω στο "Twitter".

Yahoo!

Το Yahoo! είναι ένα αρκτικόλεξο από το  Yet Another Hierarchical Officious Oracle σύμφωνα με το TNW. Ιδρύθηκε το 1994 και ονομάστηεκε τον Ιανουάριο του 1995, όταν συστάθηκε η εταιρεία.

Skype

Το Skype είναι ένας απλός συνδυασμός του Sky (ουρανός) με τον όρο peer-to-peer, που αρχικά έγινε Skyper, και στη συνέχεια, εφόσον το όνομα δεν ήταν διαθέσιμο, έγινε Skype. Όλα αυτά σύμφωνα με τον πρώην εργαζόμενο στην Skype Andreas Sjölund.

Mozilla

Όταν οι ιδρυτές της εταιρείας άρχισαν να ψάχνουν το όνομα για τη νέα εταιρεία τους ήθελαν κάτι που θα ταρακουνούσε το διαδίκτυο, κάτι δηλαδή που θα έμοιαζε με godzilla.