Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ProtonMail υπόσχεται απόλυτη ασφάλεια στα email μας!

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 12:35

Η υπηρεσία ProtonMail, δημιούργημα ερευνητών από το CERN και το MIT, προσφέρει σύμφωνα με τα λεγόμενά τους απόλυτη ασφάλεια στην επικοινωνία μας.
protonmail2

Αυτό είναι αποτέλεσμα της κρυπτογράφησης end-to-end ώστε ούτε καν οι ίδιοι να μην μπορούν να δουν τι περιέχουν τα μηνύματα των χρηστών. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

“Διαπιστώσαμε σύντομα ότι οι υπάρχουσες λύσεις κρυπτογράφησης είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες για να τις διαχειριστεί ένας χρήστης. Έτσι, καταλήξαμε σε μια end-to-end κρυπτογράφηση, το οποίο σημαίνει ότι τα δεδομένα περνούν από αυτόματη κρυπτογράφηση προτού φύγουν από τον υπολογιστή του χρήστη και ο μόνος τρόπος να αποκρυπτογραφηθούν είναι με το κλειδί που έχει ο παραλήπτης. Επομένως, οι servers του ProtonMail δεν μπορούν να κοιτάξουν στα δεδομένα του χρήστη.”

Η υπηρεσία εδρεύει στην Ελβετία καθώς και οι servers, αφού προσφέρεται η συγκεκριμένη χώρα λόγω τη τεράστιας αξιοπιστίας και εχεμύθιας, ενώ για τις εγγραφές δεν ζητούνται στοιχεία ούτε καταγράφονται οι IP. Η υπηρεσία που είναι σε BETA εκδοση είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.