GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Πως να απομακρύνετε το κακόβουλο λογισμικό που δημιουργεί διαφημίσεις!!!

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 14:30

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι περιπτώσεις υπολογιστών που έχουν κακόβουλο λογισμικό που δημιουργεί παντού διαφημίσεις (δεξιά , αριστερά, πάνω, κάτω, popup παράθυρα, page peel, links, κλασικές μουσικές, τραγούδια και ένα σωρό άλλα καλούδια).

Πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό Fra1.ib.adnxs.com που εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή σας κάνοντας κάπου ένα "λάθος κλικ" και αναπαραγάγει συνεχώς διαφημήσεις σε όλα τα σημεία της οθόνης του υπολογιστή σας. Θα σας δείξω όσο πιο απλά γίνεται με ποιο τρόπο μπορείτε να απομακρύνετε αυτό το κακόβουλο λογισμικό προτού σας δημιουργήσει και περαιτέρω προβλήματα.

Βήμα1.

  • Πηγαίνετε Έναρξη ==> Πίνακας ελέγχου ==> Προγράμματα και δυνατότητες (για όσους έχουν Windows Vista/7) ή Έναρξη ==> Πίνακας ελέγχου ==> Προγράμματα και δυνατότητες (για όσους έχουν Windows XP).
  • Στο νέο παράθυρο που άνοιξε βλέπετε όλα τα προγράμματα που έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Κάνοντας κλικ επάνω σε κάποιο από αυτά και πατώντας κατάργηση το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα απεγκατασταθεί. Διαγράφεται ένα - ένα όλα τα προγράμματα τύπου RightSaver, SafeSaver, DP1815, Video Player, Media Player, Media View, Media Viewer, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare και γενικά ελέγχετε όλα τα προγράμματα που η ημερομηνία εγκατάστασή τους είναι πολύ πρόσφατη (από τότε που έχετε το πρόβλημα) και δεν τα έχετε εγκαταστήσει εσείς, η έκδοση τους είναι 1.1, ή δεν έχουν όνομα εκδότη. Βασικά θα πρέπει να έχετε υπ΄όψην σας τι προγράμματα έχετε εγκαταστήσει εσεις οι ίδιοι τελευταία για να μη διαγράψετε και κάποιο που πιθανόν χρειάζεστε.
  • Εναλακτικά όσοι διαθέτετε το πρόγραμμα Revo Unistaller Pro κάνετε την παραπάνω διαδικάσία μέσω του προγράμματος σκανάροντας και τα τυχόν κατακερματισμένα αρχεία που έχουν σκορπίσει τα προγράμματα αυτά.

Tip: Όπου χρειαστεί κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή (θα σας το ζητήσει από μόνο του) για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Βήμα 2.

Ανοίξτε τον περιηγητή σας.

  • Όσοι έχετε Mozilla Firefox πηγαίνετε στο μενού βοήθειας (στη νέα έκδοση του Firefox συμβολιζεται με ?) και πατήστε πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατήστε επαναφορά Firefox και μετά τέλος.
  • Όσοι έχετε Google Chrome πηγαίνετε στο μενού Εργαλεία ==> Επεκτάσεις και διαγράψτε όλες τις επεκτάσεις τύπου τύπου RightSaver, SafeSaver, DP1815, Video Player, Media Player, Media View, Media Viewer, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare και φυσικά όποια άλλη δεν έχετε εγκαταστήσει εσείς και δεν τη γνωρίζετε.
  • Όσοι έχετε Internet Explorer πηγαίνετε Ρυθμίσεις ==> Ρυθμίσεις Internet και στο παράθυρο που θα ανοίξει πηγαίνετε στο tab Για προχωρημένους και πατήστε επαναφορά (Reset) και μετά κλείσιμο και ΟΚ.

Αυτό ήταν τελειώσατε!

Tip: Σε περίπτωση που συνεχίσετε να έχετε πρόβλημα με τα ενοχλητικά παράθυρα ξανατσεκάρετε τα προγράμματα. Σίγουρα κάτι σας έχει ξεφύγει.

Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τη {tip Malwarebytes Anti-Malware tooltip::Υπάρχει και η Premium έκδοση που στοιχίζει $24.95 το χρόνο και τρέχει συνεχώς στον υπολογιστή σας και σκανάρει μόνη της συνεχώς σε αντίθεση με τη δωρεάν που γίνεταιόποτε το επιλέξετε εσείς. tooltip}ΔΩΡΕΑΝ{/tip} έκδοση του πολύ καλού λογισμικού Malwarebytes Anti-Malware από ΕΔΩ και να το τρέξετε. Θα βρει σίγουρα αυτά που εσείς δεν βρήκατε και θα τα απομονώσει.

 

Κάνοντας ένα like μας δίνετε κουράγιο να συνεχίσουμε.

 

facebook_odigos_xanthis  google odigos xanthis  blogger  youtube_odigos_xanthis  twitter_odigos_xanthis