GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Wristify ίσως ο αντικαταστάτης των κλιματιστικών [video]

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 09:44

Μια πρωτοποριακή ιδέα από ομάδα φοιτητών του ΜΙΤ αισιοδοξεί να δώσει λύση στο παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα, αντικαθιστώντας τις συσκευές κλιματισμού!

Το Wristify όπως ονομάζεται το project είναι ένα θερμοηλεκτρικό βραχιόλι από κράμα χαλκού, με μπαταρία ιόντων λιθίου αυτονομίας μόλις 8 ωρών, το οποίο ελέγχει συνεχώς τη θερμοκρασία του σώματος καθώς και του περιβάλλοντος. Έτσι μπορεί να θερμαίνει ή να ψυχραίνει το σημείο επαφής με το δέρμα, ανάλογα με τα δεδομένα και τις επιλογές του χρήστη του. Έχει τη δυνατότητα να μεταβάλει τη θερμοκρασία μέχρι 0,4 βαθμού Κελσίου το δευτερόλεπτο!

Η ιδέα του Wristify, όπως υποστηρίζει η ομάδα φοιτητών, προήλθε μετά από την διαπίστωση ότι το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε μικρές και ταχύτατες μεταβολές θερμοκρασίας, οι οποίες επηρεάζουν όλο το σώμα μας. Δηλαδή, μια αλλαγή της τάξης του 0,1 βαθμού Κελσίου έχει ως αποτέλεσμα ολόκληρο το σώμα να αισθάνεται αισθητά θερμότερο ή ψυχρότερο.

Όλα αυτά αν και ακόμα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, οι φοιτητές πιστεύουν ότι σύντομα θα βρουν εφαρμογή και σε μεγάλα κτίρια, εκεί όπου η πιθανή αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομίσει ενέργεια 100kWh!

Πολυμέσα

Wristify ίσως ο αντικαταστάτης των κλιματιστικών