GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Δήμαρχος κωμόπολης στη Ιταλία δίνει 2.000€ το μήνα για προσέλκυση μόνιμων κατοίκων! [pics]

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 09:48

candela1

Ο δήμαρχος της Candela μίας ιταλικής κωμόπολης του νότου για να αναστρέψει το φαινόμενο της συνεχόμενης μείωσης των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, βρήκε έναν πραγματικά ελκυστικό τρόπο. Προσφέρει μηνιαίο μισθό ως και 2.000 ευρώ για όσους μετακομίσουν μόνιμα στην πόλη του.

candela2

Ο  δήμος της Candela στις αρχές της δεκαετίας του '90 μετρούσε περισσότερους από 8.000 κατοίκους, όμως η ανεργία σε συνδυασμό με τη γειτνίαση με τη μεγαλούπολη της Νάπολη έφτασαν τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων της περιοχής στο απογοητευτικό νούμερο των 2.700 κατοίκων. Εκεί είναι που ανέλαβε δράση ο σημερινός δήμαρχος της περιοχής, Nicola Gatta, ο οποίος έθεσε σε εφαρμογή το μοναδικό σχέδιο προσέλκυσης μόνιμων κατοίκων.

candela3

Αποφάσισε να χορηγήσει μόνιμο μισθό ο οποίος ξεκινά από τα 800€ και φτάνει ως τα 2.000€, σε κάθε έναν κάτοικο που επέλεγε να μετακομίσει μόνιμα στον δήμο. Η κλιμάκωση εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση, ξεκινώντας από τους άγαμους και φτάνοντας στις πολυμελείς οικογένειες. Βασικές προϋποθέσεις για τη λήψη του επιδόματος είναι η μόνιμη κατοικία εντός των ορίων του δήμου αλλά κι η μόνιμη εργασία με ετήσιες απολαβές άνω των 7.500 ευρώ.

candela4

Τα πρώτα αποτελέσματα του νέου αυτού μέτρου άρχισαν να γίνονται αισθητά, αφού 10 περίπου οικογένειες από τη βόρεια Ιταλία μετακόμισαν στην περιοχή.

candela5