Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε την "κακή" διατροφή των παιδιών

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 11:54

Η διαχείριση της διατροφής των παιδιών είναι μια δύσκολη και "αμαρτωλή" υπόθεση για όλους εμάς τους γονείς. Όλα αυτά τα συσκευασμένα κυρίως εδέσματα που υπάρχουν στα ράφια των Super Market και μπαίνουν πρώτα μέσω της τηλεόρασης στα σπίτια μας, όπως είναι φυσικό δεν αφήνουν ανεπηρέαστα τα παιδιά μας. Τα προϊόντα αυτά για όσους δεν το γνωρίζουν περιέχουν υψηλή ποσότητα νατρίου, υδατάνθρακες κάκιστης ποιότητας , trans λιπαρά,  και πολλά άλλα "καλούδια".

paidiki diatrofi

Τι μπορούμε εμείς σαν γονείς να κάνουμε για να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον τους για το αληθινό σπιτικό φαγητό; Υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι που δεν χάνουμε κάτι να τους δοκιμάσουμε προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

  1. Εμπλουτίστε το πρωινό τους: Το πρωϊνό είναι ίσως το σημαντικότερο γεύμα γι΄αυτό καλά θα είναι να το γεμίσετε με περισσότερες επιλογές. Για παράδειγμα αν το παιδί δείχνει προτίμηση σε γλυκά εδέσματα όπως δημητριακά με γάλα, δοκιμάστε να προσθέσετε μικρές ποσότητες από δημητριακά ολικής, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα, σπόρους ή ξηρούς καρπούς. Στην περίπτωση που οι προτιμίσεις είναι κυρίως αλμυρές προσθέστε λαχανικά και φυτικά έλαια.
  2. Διαφοροποιήστε τον τρόπο που μαγειρεύετε: Επειδή υπάρχουν φαγητά που τα παιδιά δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν ψάξτε να βρείτε εναλλακτικές συνταγές ίσως με διαφορετικά μπαχαρικά. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει πιθανότητα να δοκιμάσουν το φαγητό και να το βρουν πιο ενδιαφέρον.
  3. Κάντε το φαγητό παιχνίδι: Εδώ δεν καταρίπτουμε τον "νόμο" όταν τρώμε δεν παίζουμε, αλλά μπορείτε να επινοήσετε παιχνίδια τα οποία μπορούν να τους τονώσουν το ενδιαφέρον για το φαγητό και με κάποια "έπαθλα" τα οποία θα είναι φρουτοσαλάτες,  σαλάτες με λαχανικά ή ότιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, να συνδέσετε την επιβράβευση με την σωστή διατροφή.