GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Γιατί το νερό είναι σημαντικό στη διατροφή μας

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 10:58

Μερικοί ειδικοί υποστηρίζουν και ίσως όχι άδικα, ότι η ποσότητα του νερού που καταναλώνουμε έχει άμεση σχέση με το βάρος μας.

Σε μια έρευνα που έγινε τελευταία από το National Health and Nutrition (NHANES) στην οποία συμμετείχαν 9.500 ενήλικες, διαπιστώθηκε ότι η σχέση μεταξύ αφυδάτωσης και υπερβολικού βάρους είναι ανάλογη. Όσο δηλαδή λιγότερο νερό καταναλώνει κάποιος, τόσο περισσότερο σωματικό βάρος προσθέτει στον οργανισμό του, αφού σύμφωνα με την έρευνα ο ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος) μεγαλώνει. Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο νερό από τους πιο αδύνατους, επειδή το όριο της ενυδάτωσης είναι δυσκολότερο γι΄αυτούς να επιτευχθεί. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι η πρόσληψη νερού πριν από κάθε κύριο γεύμα μειώνει τον αριθμό των θερμίδων του γεύματος, με το γεγονός αυτό να γίνεται εντονότερο στα παχύσαρκα άτομα.

enydatosiΑν κι εσείς θέλετε να ελέγξετε το πόσο ενυδατωμένο είναι το σώμα σας αρκεί να παρατηρήσετε τα ούρα σας. Αν είναι ανοιχτόχρωμα είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, αντιθέτως αν είναι σκουρόχρωμα και σκοτεινά θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε.

Πληροφοριακά το πόσιμο νερό δεν είναι ο μόνος τρόπος να ενυδατώσουμε το σώμα μας. Το ίδιο μπορεί  να συμβεί τρώγοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά.