GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Μέσα στο 2016 η Google θέλει να καταργήσει τα passwords! Με τι θα τα αντικαταστήσει; [video]

Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 10:31

Η Google εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει παρουσιάσει το Project Abacus όπως το ονομάζει, το οποίο έχει σαν στόχο να καταργήσει τα passwords. Το Abacus στηρίζεται στο χτίσιμο ενός "Σκορ Εμπιστοσύνης" που ανάλογα με τον τρόπο πληκτρολόγησης, της τοποθεσίας, της φωνής και του προσώπου του χρήστη θα αυξάνεται ή θα μειώνεται αντίστοιχα. Αν κρίνει ότι το περιβάλλον είναι ασφαλές, τότε θα γίνεται είσοδος στην εκάστοτε εφαρμογή/υπηρεσία χωρίς να απαιτείται χρήση password. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητείται κανονικά το συνθηματικό του χρήστη.

Οι developers μέσω του νέου API για τη λειτουργία "Trust Score" θα κληθούν μέσα στον Ιούνιο να ρυθμίσουν αυτοί τους πόντους εμπιστοσύνης που θα απαιτούνται για κάθε εφαρμογή ώστε να μη χρειάζεται password. Δηλαδή, μια εφαρμογή mobile banking θα χρειάζεται περισσότερους πόντους από μια υπηρεσία μουσικής για να δωθεί πρόσβαση, αφού η βαρύτητα της 1ης είναι πολύ πιο σημαντική από τη 2η.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να καταλάβετε ότι πολλά πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα και απειλείται η προσωπική μας ελευθερία.

Πολυμέσα

Μέσα στο 2016 η Google θέλει να καταργήσει τα passwords! Με τι θα τα αντικαταστήσει;